Linda Boot

Ik help graag mensen met het ontdekken van wat ze zelf kunnen doen om zo gezond mogelijk te zijn en zich vitaal te voelen. Het gaat dan om gezonde voeding en leefstijl, passend bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Als diëtist moet je allround zijn omdat je in de praktijk dagelijks te maken krijgt met de meest uiteenlopende vragen zoals voeding bij ziekte, darmklachten, diabetes, onder- of overgewicht of hart- en vaatziekten. Ik houd erg van blijven leren en volg de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet en doe regelmatig nascholingen om me verder te specialiseren. Zo heb ik nascholingen gevolgd op het gebied van diabetes, sportvoeding en ACT (Acceptance and Commitment Training).

In mijn vrije tijd ben ik heel vaak in het Mastbos te vinden om te wandelen of voor mijn grootste hobby: hardlopen.

Samenwerkingen
Als (kinder)diëtist werk ik samen met andere disciplines in het project Peuter Power en Kinderteam Breda en als (sport)diëtist bij atletiekvereniging SPRINT Breda. Als ervaringsdeskundige en diëtist ben ik verbonden aan de MS vereniging Nederland. Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Diëtistencoöperatie Nederland (DCN)

 

Petra Broekzitter

Alles wat met gezondheid te maken heeft vond ik altijd al interessant. meer dan 20 jaar geleden ontmoette ik een vrouw die voorheen veel gezondheidsklachten had, ondanks haar medicatie. Nadat ze op een dag besloot gezonder te gaan leven, kon ze haar medicatie afbouwen tot ze geen medicatie meer nodig had. Ik was daarvan zo onder de indruk, dat het voor mij op dat moment meteen duidelijk was: ik wil diëtist worden!

Nu ik al 17 jaar diëtist ben, kan ik me geen leuker beroep voorstellen. Ik word elke keer gelukkig  wanneer iemand zich beter gaat voelen in zijn eigen lijf. Je hebt maar 1 lijf, wees er zuinig op en lief voor, maar wees er ook de baas over.

Ik heb 12 jaar gewerkt als diëtist in een groot gezondheidscentrum met 6 huisartsen. Daarnaast werkte ik in een ziekenhuis, met de specialisaties diabetes met insulinetherapie, zwangerschapsdiabetes, longziekten en darmproblemen.

Ik ben getrouwd, heb een zoon en in mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, hardlopen of badmintonnen.

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Verder ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD), de Diabetes Liga en van de Diëtistenkring Kempenland.

Pien van Dijk

Dagelijks met mensen werken en de aandacht geven die ieder individu verdiend, daar word ik blij van!

Per januari 2024 kom ik het team van de grens diëtisten versterken. 4 jaar geleden heb ik mijn diploma voeding en diëtetiek behaald. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik veel affiniteit heb met het begeleiden van kwetsbare doelgroepen, waaronder ouderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en begeleiding tijdens revalidatie.

Mensen begeleiden met voeding-gerelateerde vraagstukken zoals ondervoeding, diabetes, hart- en vaatziekten en COPD. Bijscholingen die ik gevolgd heb zijn: Voeding en Diabetes, -Dementie, -Medicatie en Voeding bij Kauw en slikstoornissen.

Ik draai geen vaste spreekuren, maar bezoek mensen aan huis voor dieetbegeleiding.

Naast mijn werk bij de grens diëtisten, vervul ik waarnemingen bij verschillende zorgorganisaties. Het leuke hieraan vindt ik de afwisseling en kijkje in de keuken bij zowel verpleeg-, revalidatie- als gehandicaptenorganisaties.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in beweging, met name wielrennen en gravelbiken. Op vakantie ga ik graag de bergen in. In de zomer om te hiken/ wielrennen & in de winter om te skiën. Daarnaast houd ik van uitgebreid koken en borrelen met vrienden en familie.

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici en aangesloten bij de NVD en/of DCN.