Linda Boot

Ik help graag mensen met het ontdekken van wat ze zelf kunnen doen om zo gezond mogelijk te zijn en zich vitaal te voelen. Het gaat dan om gezonde voeding en leefstijl, passend bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Als diëtist moet je allround zijn omdat je in de praktijk dagelijks te maken krijgt met de meest uiteenlopende vragen zoals voeding bij ziekte, darmklachten, diabetes, onder- of overgewicht of hart- en vaatziekten. Ik houd erg van blijven leren en volg de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet en doe regelmatig nascholingen om me verder te specialiseren. Zo heb ik nascholingen gevolgd op het gebied van diabetes, sportvoeding en ACT (Acceptance and Commitment Training).

In mijn vrije tijd ben ik heel vaak in het Mastbos te vinden om te wandelen of voor mijn grootste hobby: hardlopen.

Samenwerkingen
Als (kinder)diëtist werk ik samen met andere disciplines in het project Peuter Power en Kinderteam Breda en als (sport)diëtist bij atletiekvereniging SPRINT Breda. Als ervaringsdeskundige en diëtist ben ik verbonden aan de MS vereniging Nederland. Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Diëtistencoöperatie Nederland (DCN)

 

Sandra van Veltom

“Persoonlijke aandacht, daar draait het om. Uit ervaring is mij duidelijk geworden dat de beleving van voeding, gewichtsproblemen en ziekte bij iedereen anders is. Goed luisteren, samen doelen stellen, mooie meetbare resultaten behalen zonder al te strenge leefregels: Daar doen we het allemaal voor!”

In de loop der jaren heb ik veel diverse post hbo-opleidingen gevolgd. Hierna ben ik me gaan focussen op de volgende aandachtsgebieden: Geriatrie, ondervoeding, ziekte van Parkinson en oncologie. Ik werk niet met vaste spreekuren, maar kom aan huis voor de begeleiding.
Naast het werk voor de praktijk ben ik werkzaam bij de verpleeghuizen van MIJZO en Park Zuiderhout. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport of ik ga met de hond naar het bos.

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici, lid van Parkinsonnet en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Ingrid van Veltom

“Persoonlijke voeding, beweging, leefstijl, gedachte en motivatie bij gezondheid en ziekte klinkt voor mij als muziek. Sinds dit me 17 jaar geleden ter ore is gekomen, laat het me niet meer los.”

Ik begeleid iedereen met veel passie. Het is intensief, maar de resultaten die behaald worden geven enorm veel voldoening. Regelmatig staat er een opleiding of cursus op het programma. Samen met mijn interesse en ervaring heb ik hierdoor specialisaties ontwikkeld in vele ziektebeelden. Ik begeleid bijvoorbeeld mensen met darmproblemen, te hoog gewicht (diverse problematieken), diabetes en sport.

Als diëtist werk ik in Nederland bij De grens diëtisten en in België als diëtist en erkend diabeteseducator bij NUTRIPRAKTIJK te Hoogstraten. Daarnaast heb ik met mijn bedrijf NUTRILINK een platform ontwikkeld dat andere gezondheidsprofessionals faciliteert om e health en personal nutrition in te zetten en hun deskundigheid te vergroten. Mijn gezin bestaat uit mij en mijn man en 3 kinderen en 3 honden. Ik ben graag aan de wandel met de honden en daarnaast vind je me vaak in het zwembad.

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Petra Broekzitter

Alles wat met gezondheid te maken heeft vond ik altijd al interessant. meer dan 20 jaar geleden ontmoette ik een vrouw die voorheen veel gezondheidsklachten had, ondanks haar medicatie. Nadat ze op een dag besloot gezonder te gaan leven, kon ze haar medicatie afbouwen tot ze geen medicatie meer nodig had. Ik was daarvan zo onder de indruk, dat het voor mij op dat moment meteen duidelijk was: ik wil diëtist worden!

Nu ik al 17 jaar diëtist ben, kan ik me geen leuker beroep voorstellen. Ik word elke keer gelukkig  wanneer iemand zich beter gaat voelen in zijn eigen lijf. Je hebt maar 1 lijf, wees er zuinig op en lief voor, maar wees er ook de baas over.

Ik heb 12 jaar gewerkt als diëtist in een groot gezondheidscentrum met 6 huisartsen. Daarnaast werkte ik in een ziekenhuis, met de specialisaties diabetes met insulinetherapie, zwangerschapsdiabetes, longziekten en darmproblemen.

Ik ben getrouwd, heb een zoon en in mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, hardlopen of badmintonnen.

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Verder ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD), de Diabetes Liga en van de Diëtistenkring Kempenland.