Tarieven

Dieetadvisering door de diëtist wordt voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. De grens diëtisten heeft hiervoor met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. De factuur wordt rechtstreeks ingediend bij de zorgverzekeraar.

Het wettelijk eigen risico van 385 euro is in de meeste gevallen van toepassing op dieetadvisering

In de volgende situaties gaat dieetadvisering niet van het eigen risico af:

  1. Als het eigen risico al is opgebruikt aan andere basiszorg
  2. Als het om een kind jonger dan 18 jaar gaat.
  3. Als het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM of COPD. Hiervoor is een specifieke verwijzing nodig.

Nadat de 3 uur vergoeding uit de basisverzekering op is, is er vaak nog extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Dit kan je nakijken in je polisvoorwaarden. Op vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Naast dieetadvies kun je ook gebruik maken van voedingsadvies. Bij voedingsadvies is er geen medische indicatie. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld sportvoedingsadvies, een veganistisch voedingsadvies of een gezonder voedingspatroon. Er zijn een aantal zorgverzekeraars die dit voedingsadvies uit de aanvullende verzekering vergoeden. Hiervoor geldt ons eigen tarief á 80,- euro/uur.

Het kan voorkomen dat je een afspraak moet verplaatsen. Dit kan tot 24 uur van tevoren. Bij het niet of niet tijdig afmelden (uiterlijk 24 uur voor aanvang) worden de kosten in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Tarieven 2024
De tarieven van de zorgverzekeraars liggen tussen de €72,- en €81,50 per uur.

Als het dieetadvies of voedingsadvies niet door de verzekeraar wordt vergoed, dan gelden de volgende tarieven:

Duur in minuten

Tarief indien je
zelf betaalt

Intake 

60 minuten

€80,-

Persoonlijk voedingsadvies

30 minuten

€40,-

Vervolgconsult kort

15 minuten

€20,-

Vervolgconsult normaal

30 minuten

€40,-

Toeslag huisbezoek

€25,-

Alle consulten kunnen ook telefonisch of online plaatsvinden. Hiervoor gelden dezelfde tarieven.